Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. október 25., kedd

Őszi hangulat az ablakban


Az elmúlt időszakban nagyon el voltam veszve a tojásolással, úgyhogy egy láda muskátli kint maradt a konyha ablakban. Szegény nagyon kókadt volt már, de mikor bevittem, hiányzott valami a helyéről. Olyan szívesen gyönyörködök az ősz színpompás leveleiben! Eszembe jutott, hogy hallottam vagy olvastam valahol, hogy ha száraz leveleket olvadt viaszba mártjuk, megmarad a színe is, és a formája is. Ha még melegen ráteszem valamire, oda is dermed! No, ki is mentem az udvarra, átvizsgálni a farakást. Találtam egy szép kérges, lapos darabot. Szedtem szép színes leveleket, a kincseim közül előástam néhány makkot, termést, mini kukoricát. Mire ezzel megvoltam, már meleg is volt a viasz. Szépen bemártogattam mindent egyenként és elrendeztem a fa kérges oldalán. A két kis vigyori töklámpa is jól mutat mellette.
Ilyen lett - mintha csak a szél fújta volna oda leveleket...

Ma a virágboltban nem tudtam ellenállni ennek a manónak.
Azóta ő is ott csücsül, és várja a munkából fáradtan hazatérő családot. Mire kinyitják az ajtót, már mosolyognak is! Én is kimegyek néha, és megnézem jól érzi-e magát... Nekem is mosolyogni támad kedvem tőle!
Te is mosolyogsz már?

5 megjegyzés:

  1. Igen mosolygok:)
    Hangulatos őszi díszt varázsoltál az ablakodba.

    VálaszTörlés
  2. Már nem írtam hiába ezt a bejegyzést! Köszi Jutka!

    VálaszTörlés
  3. Én is mosolygok,de nekem ez könnyen megy.:)))
    Szépséges őszi kompozíciót készítettél!
    A kincsek ott vannak körülöttünk.....csak szem és kéz kell hozzá, no meg szív is. :)))
    Legyen szép a napod!
    Mosollyal:Ilda

    VálaszTörlés
  4. Én is mosolygok! :)
    Nagyon tetszik (ez is)!

    VálaszTörlés