Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. november 8., kedd

Kandírozott gyömbér

Imádom a Karácsonyt! Az ünnepet is, de talán a készülődést még jobban! Siófokon sétálgattunk a barátokkal este a vásár területén, és az aszalt gyümölcsöket áruló sátornál megkínáltak bennünket kandírozott gyömbérrel. Éppen túl voltunk egy kiadós vacsorán, és bizony jól esett a kis emésztésserkentés. Vettünk is belőle egy picinykét, hiszen méregdrágán árulták. Eszembe jutott, hogy évek óta készülök gyömbéres kekszet sütni advent idején, mentettem is el a netről kandírozott gyömbér receptet! Mikor hazajöttünk meg is kerestem. Vettem gyömbért, és a hosszú hétvégén elkezdtem: megtisztítottam, feldaraboltam. Olyan receptet választottam, ami négy napig naponta forraltatja fel velem a cuccot. A narancshéjat is így szoktam, úgyhogy ebben a receptben bíztam!
A tisztított gyömbért lemértem, feleannyi cukorral és annyi vízzel, hogy éppen ellepje föltettem főni. Főddögélt bő másfél órát, elzártam. Másnap megszórtam még cukorral - újra felforraltam. Ezt megismételtem a következő két napon is. Az összes cukor legyen kb. annyi, mint a gyömbér tömege volt! Tésztaszűrőn lecsöpögtettem, sütőpapíron elterítettem és megszórtam kristálycukorral. Hagytam szikkadni még egy napig a pulton, majd dobozba tettem. Kb. 800 Ft-ból van fél kg kandírozott gyömbérem!

Azt olvastam, hogy amellett, hogy kiváló hatása van az emésztőrendszerre, még sok más szempontból nagyon hasznos. Kedvet kaptál? Láss hozzá bátran!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése