Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

Mézesek


Egyik évben az önkormányzat pályázatot írt ki az iskolásoknak betlehem készítésére. Nagyon ügyes ötödikeseim voltak, és kitaláltuk, hogy mézeskalács betlehemet készítünk. A gyerekek maguk tervezték a formákat, kivágtuk papírból. A következő rajz órára begyúrtam egy nagy adag tésztát. Közösen eldöntöttük melyek azok a figurák, amiket kivágunk, megsütünk. Megtervezték a díszítést is. Alig várták már a következő órát, amikor végre megírhatták a mézeseket! Összeállítottuk, és óriási sikere volt. Arra már nem emlékszem, hogy kaptunk-e díjat, csak arra, hogy ez volt a pillanat, amikor beleszerettem a mézesbe.
Karácsony közeledtével elkezdem összeírni, kinek szeretnék ajándékozni. Szinte ipari mennyiségben sütöm november végétől, mégis mindig van, aki kimarad...
2002-ben kiállításom is volt a mézeseimből.
Ízelítőül néhány az elmúlt év terméséből: