Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2018. április 17., kedd

Erasmus

Valamikori (imádott) iskolám, a József Attila Gimnázium részt vesz az un. ERASMUS programban. Ennek keretében Európa több országából érkeztek diákok Makóra. Ittartózkodásuk első napján különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt. 
A gimnáziumban vászon táskára készítettek egyéni dekorációt. A Szent Gellért Borházban pedig csipke verést próbálhattak ki Mátó Erzsébet irányításával, bőr ékszereket készíthettek idősebb és ifjabb Lenhardt Béla tanácsai segítségével. A hímes tojás írásának rejtelmeibe én igyekeztem bevezetni őket. Az íróka használata elég nagy kihívás volt, de nagyon sokan ráéreztek a technikára hamar. Azt tudom, hogy Lengyelországban, Csehországban van hagyománya az írott tojásnak, de a török és spanyol diákok is nagyon szép tojásokat készítettek! 


Természetesen adtam magyar területeken hagyományos mintákat is, de legtöbben "saját mintákat" írtak.
Hadd mutassak néhány képet! 

 Ugye milyen szép?

Elmélyült alkotó munka!

A fiúk sem voltak restek! 


Persze voltak, akik inkább gyönyörködtek az alkotásokban és az alkotókban!


A jókedv elengedhetetlen!   Ugye látszik mennyire szuper délután volt?!

Ismét feltöltődtem a sok vidám, lelkes fiatal között! Ha ők csak fele annyira élvezték, mint én - már nem töltöttük el hiába ezt a délutánt! 

KÖSZÖNÖM!

2 megjegyzés:

  1. Örül a lelkem....mindenféle szempontból !Sok szeretettel gratulálok a kézműves foglalkozásokat vezetőknek, és a fiatal diákoknak. :)

    VálaszTörlés