Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. október 23., vasárnap

Tojás Fesztivál, Siófok 2011


Nem volt könnyű döntés… Messze is van, a szállás sem olcsó. Egyedül nem is vállaltam volna, de ha rábeszélem a férjem, akkor ő egész nap unatkozni fog, míg én kint ülök a vásárban. Kigondoltam: szerveztem neki társaságot! A barátaink utánunk jöttek, így még igazi jó buli is volt a hétvége!
Amint eldöntöttük, hogy megyünk - tele lettem aggodalommal, hogy
1.                  Nem lesz elég tojásom!
2.                 Hogyan fogok ki és bepakolni naponta? (Nem vagyok gyakorlott vásározó.)
3.                 Mekkora helyem lesz?
4.                 Mi van, ha rossz idő lesz?
5.                 Hogy bírja majd a dagadós lábom az egész napos üldögélést?
6.                 Milyen széken?
7.                 stb, stb…
Igyekeztem mindenre felkészülni. Majdnem sikerült…
Pénteken reggel megtaláltam az asztalom. Nagyobb, mint amit ígértek, de kisebb, mint szerettem volna. Olyan viharos szél fújt, hogy azt sem tudtam, mivel óvjam a tojásaimat! A mellettem levő asztalnál papírzsepibe csomagolt kövekkel súlyozták a kosarakat. Én szerencsére egy nagy fémvázas tengerifű kosarat vittem, és kitaláltam, hogy a nagy tengerifű ládám pont jó lesz „vitrinnek”!
Az azsúrozott tojásaimat nem mertem kivenni a műanyag tartóból, mert attól féltem, összekoccannak… Pláne, mikor a másik oldalamon levő asztalról egy egész doboz tojás a hátam mögött landolt pofával lefelé - bocs! Vagy húsz tojás összetört! Mivel láttam, hogy azokon már nem tudok segíteni, csak kapaszkodtam az enyémekbe! Aznap leginkább iskolások és munkából hazasiető helyiek voltak a látogatók.  Volt idő megnézni a kollégák asztalát is. Régóta ismerjük egymást Terikével (Ágoston Endréné), tőle szoktam venni az üres tojáshéjat. Gyönyörű karcolt tojásokat készít!



Ezek emu tojások! (Terike készítette.)
Olyan régóta szeretném én is kipróbálni és az én technikámmal áttört tojást készíteni belőle!
Életkép a kézművesekről. (Igényes védekezés a szél ellen...)
Még Erdélyből is volt egy hölgy. 
Kalotaszeg mellől érkezett, és csodás gyöngyös tojásokat, gyönggyel hímzett kiegészítőket és porcelánfejű babákat hozott.
Ez egy gyönyörű fekete kalotaszegi ruha. (Ha a kép nem is adja vissza...)
Annyira megtetszett, hogy rendeltem egy bordót a lányomnak amolyan "menyecske ruhának"!

Szombaton már az idő is gyönyörű volt, és sokkal több látogató. Dél körül odaért a CSAPAT! 
A férjem már annyira várta őket, hogy egészen Enyingig eléjük ment, és „fölvezette” őket. Gyorsan feltérképezték a fesztivált, kiválasztották milyen programokat akarnak megnézni. Én pedig csak ücsörögtem a kis asztalkámnál, és cseverésztem a látogatókkal. A programokból nem láttam szinte semmit, csak utólag a You Tube-on. Este elmentünk vacsorázni, megnéztük a Bikini koncertet, a tűzijátékot – remekül éreztük magunkat. Apával a program végigböngészése óta a Deák Bill Gyula koncertre készültünk, de fél 11-kor kezdődött. Az egésznapi „munka” után már nem bírtam tovább… Öregszem??? (Ne  is válaszolj!!!)
Vasárnap reggel még összeálltunk egy csoportképre, azután én mentem a vásárba, a többiek sétáltak egyet a Balaton parton.
Ebéd után indultak haza, csak H. barátnőm maradt ott velünk. Mi hétfőn jöttünk haza. Apának volt egy kis dolga Bicskén, minket addig kitett az Ikeánál! Ez koronázta meg a hétvégét! Jó volt!
Találtam egy összefoglalót, ami kb. tükrözi azt az arányt, amennyi a hímes tojás aránya volt ezen a fesztiválon! 

2 megjegyzés:

  1. Szívem szakadt volna a tojásokért, ha csak egy is összetörik a szél miatt!!! Nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  2. Én is belesápadtam, elhiheted!

    VálaszTörlés