Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. július 6., szerda

Múltunk nyomában 3

Adós vagyok még Délvidéki kirándulásunk két napi beszámolójával. A harmadik napon hajókiránduláson vettünk részt. El kell mondanom, csalódás volt számunkra, mert a program szerint a hajókirándulás során a Vaskapu szorost csodálhattuk volna meg a folyóról. Már az gyanús volt, hogy Galambóctól visszafelé buszoztunk. A hajó pedig egy szép és igényesen "berendezett" vontatott uszály (?)... nem tudom pontosan a szakkifejezést, de ennek a járműnek nem volt motorja, hanem egy kicsi kis hajóhoz volt hozzákötve. Az vontatta. Nagyon kellemes utunk volt, de hajókáztunk a Dunán egy órát oda, majd visszafordultunk.

Ezután buszra ültünk, és a buszból csodálhattuk meg, ahogy a Duna szélessége 4-500 m magas sziklák között 150 m-re csökken. Még elképzelni is borzongató, hogy itt a víz mélysége a 80 m-t is eléri.

A nap végén Herkulesfürdőre érkeztünk. Sokunkat ez vonzott erre a kirándulásra. Az óvárost megint csak a buszról csodálhattuk meg. A szállodánk kb 7 km-re volt a Ferenc József korabeli épületektől. Nagy csalódás volt ez is. Ez is igazolta azt a régen megfogalmazott tételemet, miszerint a szervezett utazások arra jók, hogy megnézzük hova kell majd visszamennünk amúgy ráérősen! Másnap reggel a csapat fittebb fele elindult egy fotós túrára.
Herkulesfürdő
 Én nem vállaltam... Így csak képekből láttam miről maradtunk le... No, majd egyszer...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése