Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. július 12., kedd

Itt az idő!!!

Bizony! Az aratás derekán járunk! Itt az idő (talán már az utolsó pillanat), hogy begyűjtsük a szalmadíszeknek való szalmát! Keress olyan búzát, aminek hosszú a szára! Vegyél magadhoz egy metszőollót, ennek híján egy nagyobb ollót! Beszéld rá a gazdát, engedje meg, hogy néhány marék szalma szálat elvigyél! Korán reggel vágj pár marékkal a gabonából egészen a tövénél! Ha nem aratódíszt akarsz fonni, vagy pl. olyan madarat, aminek a kalász a farka, akkor a kalászra nincs is szükséged. Vigyázz, hogy a szálak ne törjenek meg, mert a törött szálakat már nemigen lehet használni!
A nagyon profi szalmafonók maguk termesztik maguknak azt a fajta búzát, rozsot, tritikálét, aminek szép vékony és hosszú szára van. Aki csak szeretné kipróbálni a technikát, és nem akar egy kis kirándulással egybekötött szalmagyűjtő túrát tenni, az vásárolhat is tisztított szalmát. Most én egy webshopot találtam, de biztosan van több is...

Én is elindultam szalmát keresni, és ezt találtam:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése