Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. február 6., vasárnap

Íróka készítése

Kezdjük azzal, hogy készítünk magunknak írókát (más néven gicát). Szükség van hozzá egy 2x2 cm-es réz lapocskára, egy ágacskára vagy hurkapálcára, cérnára vagy gyöngyfűző drótra és egy vékony tűre. A rézlapocska beszerzése egyszerű: kiválóan megfelel egy darabka az elhasznált tubusból. Ha nincs, akkor vehetünk a gyógyszertárban üres tubust.
A réz oldalával kifelé szorosan rátekerjük a tűre a lapocskát, kivesszük a tűt, és kész a réz csövecskénk. A nyelet behasítjuk, beleillesztjük a csövecskét, és a cérnával, de még jobb vékony dróttal minden irányban körbetekerjük, rögzítjük.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Katyika!

    A csövecskét az ággal és a rögzítő dróttal összenyomjuk a végén, vagy maradjon végig csövecske. Vagy csak a használatos felén kell csövecskének lennie, az már nem számít, hogy a boton belül és az esetleg kilógó részen össze van nyomva?

    A csövecskének az a funkciója, hogy több viaszt képes tárolni, mint egy egyszerű tű, ami csak a külső felületére veszi fel a viaszt?

    Köszönöm előre is a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök az érdeklődésnek!
      1. kérdésre a válasz: Maradjon!
      2. kérdésre: Igen!
      Bővebb válasz ment emailben :)

      Törlés
  2. Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a leírást, nagyon alapos munka! Máris elkészítem!

    VálaszTörlés