Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2012. december 26., szerda

Hasznos maradékból csodafinom tortaÉvekkel ezelőtt találtam a kandírozott sütőtök receptjét valahol a világhálón… Az idén igazán „kereskedelmi mennyiséget” sikerült készítenem, mert amíg én az adventi vásáron voltam, apa megpucolt két szép nagy tököt. Nekem már csak csinos csíkokra kellett vágnom, és elkészíteni a szirupot. Olyan kevés cukrot használok (negyedévente fogy el egy kiló), hogy elfelejtettem, hogy nincs itthon tartalék. Volt egy kg barnacukrom, ahhoz szükséges mennyiségű tököt leforráztam a belőle készült sziruppal, a többit pedig másnap készítettem el. Nos, olyan rengeteg szirupom maradt, hogy vettem egy kg gyömbért, azt is felfőztem benne (3-szor). Mire készen lett, még mindig majd’ másfél liter méz-sűrű, aranybarna, csodás ízű és illatú szirupom maradt.
Mi legyen vele? A hűtőben még mindig van a tavalyi gyömbérszirupból kb 2 dl. (Hozzámelegítettem azt is.)
Egyik vasárnap délelőtt eszembe jutott nagyanyám „Mézes barna” nevezetű sütije, amit meg is találtam anyukám receptjei között. Méz és cukor helyett a szirupot tettem bele. Kevertem még bele egy kis aszalt szilvát, fügét, barackot, a tetejét megszórtam dióval. Csodás lett! Ezen felbuzdulva a karácsonyi tortához is ilyen piskótát sütöttem (gyümölcsök nélkül). Osztatlan sikert arattam vele a családban! A pontos receptet ITT megtalálod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése