Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2012. szeptember 7., péntek

Hagyományőrző nap volt Szatymazon.



A múlt hétvégén Hagyományőrző nap volt Szatymazon. Az apátfalvi Beke Lovastanya vállalta, hogy a jelentkezőkkel hímes tojást írnak, és elhívtak engem is. Sajnos a szél elfújta a lángot, így elég nehezen tudtunk írni, de nagyon kellemes napot töltöttünk el Szatymazon. Egymást érték a fellépők. Énekkarok, táncosok szórakoztatták egész nap a vendégeket. Az algyőiek finomabbnál finomabb különleges ételeket kóstoltattak, halat sütöttek. Népi kézművesek mutatták be és árusították munkáikat.



Felemelő tapasztalni, hogy vannak közösségek, és önkormányzatok, amelyeknek fontos a hagyományőrzés. Időt, energiát, pénzt áldoznak egy rendezvényre, ahol egy teljes napon keresztül átitatódhat az ember zenével, tánccal, szépséggel! Csodás volt az érzés, hogy a jelenlevők (vendéglátók, vendégek, árusok, fellépők) valahogy egy hullámhosszon voltunk! Mindenki barátságosan beszélgetett, mintha régi ismerősök lennénk – pedig először találkoztunk! Remélem, nem utoljára…!




1 megjegyzés:

  1. Szia Katyi!
    Jó kis rendezvény lehetett! Én 2 évvel ezelőtt voltam ott, de az még sok hiányosságot mutatott. Viszont dicséretes a próbálkozásuk. Örülök hogy jól érezted magad. Meg is kell mutatnod a technikád, hogy minél többen kedvet kapjanak hozzá!

    VálaszTörlés