Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2012. július 24., kedd

XVII. Népi Kézműves Alkotótábor


Ismét elérkezett július utolsó hete. Már tizenhetedik éve ekkor van a népi kismesterségeket bemutató alkotó tábor. Idén is sok gyerek tölti el itt nyarának legszebb hetét. Háromnegyed részük már tavaly is, vagy több éve a tábor résztvevője. Nagy öröm látni mennyire beléjük ivódott az alkotás gyönyörűsége! Reménykedem abban, hogy ezek a gyerekek szebbé teszik majd a világot, de legalább a közvetlen környezetüket! 
 Büszke vagyok arra, hogy a kezdetektől részese lehetek ennek munkának! Minden tiszteletem Erdeiné Ágié, aki minden szembeszélt legyőzve rendíthetetlenül végzi küldetésszerűen ezt a munkát! Tanítványai felnőttként is visszajárnak, hiszen nem csak az év egyetlen hetében varázsolja el a gyerekeket. Egész tanévben szakkörein a szövés, hímzés, gyöngyfűzés-szövés, csuhézás, szalmafonás mellett az emberi kapcsolatok is legalább olyan fontos szerepet játszanak. 
Ugyanígy a kezdetektől a tábor oszlopos tagja Dánielné Ancsa, és lánya Réka. Ancsa a csuhébabák és a kosárfonás nagymestere. Réka már kicsi korában megtanulta anyukájától a kézművesség alapjait, ma már Népi Iparművész szövő! A Gaudi család is régóta tanítgatja a gyerekeket a fazekasság rejtelmeire. Kezdetben Marci bácsi, aztán a lánya Éva, most unokája Gina bűvöli el az agyag formázásával a kicsiket - nagyokat.
Galgóczi (Mézes) Marika is jópár éve édesíti a tábor életét!
Kívánok magunknak még sok-sok ilyen szép évet!

2 megjegyzés: