Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2012. szeptember 11., kedd

EEEEEZ Hagymafesztivál volt!!!Már nem is tudom, hányadik volt! Húsznál biztosan több – szerintem, de az első, ami végre arról szólt, amiről egy fesztiválnak szólnia kell! A város apraja-nagyja örömére szolgált! Csodálatosan megszépült főterünk volt a helyszín. Árnyas fák alatt kellemes környezetben múlathatta az időt bárki. Egységes képet adó szép asztaloknál, faházakban csupa igényes kézműves termék várta a látogatókat, vásárlókat.

 A szervezőknek arra is volt gondjuk, hogy hangulatos dixie kíséretében vonultak fel a „Hagymalovagok”, ezzel vette kezdetét a helyszínen a fesztivál.

Volt hagymás ételek kóstoltatása, sőt Limara a helyszínen készített, sütött finomságait is megkóstolhattuk. Megbizonyosodhattunk arról, hogy szívvel-lélekkel és hozzáértéssel készült kelt tésztái valóban csodafinomak! Főleg a csokis levendulás tekercs!!! Köszönjük Marcsi!A lilahagyma lekvárt csak önmagában volt alkalmam megkóstolni, de eldöntöttem, az idén nem leszek rest és el is készítem a családomnak! Nagyon különleges, finom íze van!
A rétes nyújtása szinte lehetetlen volt, mert neki a tűző napon találtak helyet a rendezők.

                               

Bizony a tészta pillanatok alatt megszáradt, szakadt. Így is 30 kg lisztet dolgoztak be ketten! Mindezt a fővárosi „Blogkóstoló” után! Minden elismerésem!!!
 Mi kézművesek is megmutathattuk munkáinkat az érdeklődő közönségnek. Nagyon jó volt bezsebelni az elismerő szavakat.

Jó érzés volt, hogy elismerik a munkánkat és nagyon sokaknak tetszik a végeredmény!

Szerintem nagyon sok makói és  messziről jött látogató nevében írhatom:
Köszönöm a rendezőknek, a város vezetésének ezt a szép két napot! 
Jövőre veletek ugyanitt!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése