Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2012. március 5., hétfő

Indulhat a csomag!


A húsvét közeledtével Vasváron, a Kultúra Magyar Városában állítanak fel egy „Hímes Tojásfát.” Erre Kárpát-medencei alkotók hímes tojásai kerülnek. Megkeresett a szervező, hogy küldenék-e néhány tojást? Természetesen megígértem. Kattogott az agyam, milyen tojást küldjek… A mi vidékünkön nem volt hagyománya a hímeseknek. Errefelé egyszínűre festették a főtt tojást. Az áttört tojások mintáit viszont fehér hímzések alapján tervezem. Az apátfalvi pávás minta mindig izgatta a fantáziámat, próbálkoztam is már vele. Arra gondoltam ilyen tojást készítek erre az alkalomra.
 A két páva közé írtam a városka nevét és az évszámot, hiszen hagyományteremtő rendezvényről van szó!
 Ezek kerültek a dobozba: 

Holnap megyek a postára!

2 megjegyzés:

  1. Hát ezek is csodálatosak! De hogy írtad meg a pávát meg a betűket? ha nem titok persze. Én csak hobbiból vagyok a tojás festés szerelmese ilyenkor Húsvét táján. Már általános iskolában elvetették a magot bennem és most virágzik :)
    Most találtam az oldalad, nagyon szép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszenek! A plasztikus mintát is ugyanúgy viasszal írom, mint a festett tojásnál, csak ecetbe teszem, és ahol nem védi a viasz, ott elvékonyítja a tojás héját a sav. Bővebben olvashatsz róla a blogomban:
      http://www.katyikezebol.hu/2011/10/ismet-tojas.html

      http://www.katyikezebol.hu/2011/10/mert-megigertem.html

      Törlés