Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2012. március 14., szerda

Valóra vált egy álmom!


Egy nagyon régi vágyam teljesült! Végre tudtam megfelelő dobozt készíttetni a nagy méretű libatojásaimnak!
Kb 15 éve őrzök egy dobozt, amit már akkor azért tettem el, hogy ez pont jó lenne a tojásaimnak. Már megszerkesztettem a szabásmintát, kivágtam, összeragasztottam… de nagyon gagyi lett. Elvittem a nyomdába, de nagyon drága lett volna. Most végre sikerült rátalálnom a lehetőségre! Nagyon régóta ismerem Torstent és a nejét, Andit is. Azt is hallottam, hogy Andi nagyon szép dolgokat készít, de azt nem tudtam, milyen profi lézeres masinájuk van, ami számítógép vezérléssel pontosan vágja ki a szabásmintát, bégeli ezután nekünk csak hajtogatni, ragasztani kell. El is vittem a régóta dédelgetett dobozt, pár nap múlva már a kezemben tarthattam a prototípust. A papír kiválasztása elég nehéz feladat volt. Eredetileg nekem az volt az álmom, hogy dekorációs hullámkartonból készíteném, mert az stabil is, szép is. Nem is reméltem, hogy ilyenre is vállalkozik Andi, de vittem papírt, kipróbálta, és sikerült!
 Igen! Ilyen dobozt álmodtam! Neked hogy tetszik?

7 megjegyzés:

  1. Nagyon tuti. Nekem a piros jobban tetszik, jobban kiadja a fehér tojást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, képen ütősebb a piros az "újrapapír" színű visszafogottabb. Nekem az a kedvencem...

      Törlés
  2. Piros, vagy újrapapír??!! Mindkettő elegáns! Szerencsés lesz aki ilyen tojást kap majd ajándékba.

    VálaszTörlés
  3. Ezek a tojások! Egyszerűen csodálatosak! Gondolom nem muszáj egyforma színű papírból készíttetni a dobozokat; akkor tudnak választani is a kedves vásárlók :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Örülök, hogy neked is tetszenek! Én is így dondolkodtam a dobozokról, ezért választottam kétfélét. Benéztem a te blogodba is. Nagyon jó dolgokat láttam ott is!

      Törlés