Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. szeptember 29., csütörtök

Ki kellett próbálnom!!!

Már volt néhány fellángolásom a gyöngyfűzés iránt! Nézegetek ilyen blogokat is, és egyre inkább birizgálta a fantáziám az a plasztikus háromszög forma... Most már tudom, hogy ezt tűszövéssel készítik, idegen néven Peyote technikának nevezik. Nemigen tudok ellenállni, ha látok valami szép különleges gyöngyöt! Így viszonylag kevésből kielégítem a beszerzési vágyaimat. Pár száz forintból megúszom, és van minek örülnöm! Ezzel viszont már tekintélyes gyűjteményre tettem szert - mindenből van egy pici. 
Augusztus vége lehetett, mikor utoljára kedvenc boltomban jártam. Félve megyek be, mert tudom, hogy olyan sok gyönyörűséget fogok látni, aminek néha nagyon fájdalmas ellenállnom! Itt nem csak alapanyagokat kaphatok a hobbijaimhoz, de vannak nagyon szép, ízléses kész munkák is. Ezek meg is vásárolhatók, de ötletadónak is kiválóak! Így volt ez akkor is! Megszólított egy gyöngy nyakék, ami pont az én színvilágom, és az a plasztikus háromszög, amit már régóta nézegetek. (Csendben megjegyzem, hogy nagyon tetszenek a különböző nyakláncok, kiegészítők - máson! Én nagyon ritkán viselek ilyesmit! Rá kellene szoknom...) Sóvárogtam-sóvárogtam... Az eladó hölgy rögtön vette az adást, és ajánlott egy könyvet erről a technikáról. Megvettem. De hős voltam, mert a méregdrága japán gyöngynek ellenálltam! Majd előbb begyakorolom a technikát az otthoni készlettel!
A hét elején egyik este készítettem magamnak egy gyöngyfűző tálcát: Egy kisebb hungarocell tálca oldalaiba kétoldalú ragasztót simítottam, erre maradék Lidl-féle felmosót (ami a táskavarrásból maradt). Ezen nem gurulnak el a gyöngyök a tű elől! 
Hozzáláttam. Szalagot nagyon könnyen fűztem. Tegnap este magam elé vettem a könyvet, a gyöngyöket, és nekiláttam! Hatszor bontottam le a közepét! A könyv precíz leírást ígér, mely így szólt: kilenc szemet felveszünk kezdésként, hat szemen újra átfűzzük a tűt, azután a Peyote technikának megfelelően folytatjuk! :-/ Köszi! Kép is van, de persze a kezemben a gyöngy sehogy sem akart olyan szabályosan állni, mint a rajzon. No, nem olyan fából faragtak ám engem, hogy meghátráljak!!! Éjfélre készen volt a háromszög.
Ilyen lett:
Bizony igaza volt annak, aki azt mondta, hogy nem igazán lesz szép, ha nem szép egyforma gyöngyökből fűzöm! Gyakorolok, és ha már pontos elképzelésem lesz a színekről, majd veszek minőségi gyöngyöt!
Nekem így is tetszik - és neked?

5 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon! :) Gratulálok, ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Hihi! Köszi! Lesz ez még szebb is!!!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is:)
    Hibát nem látok benne, sőt a gyöngyök is egyformák...innen nézve.

    VálaszTörlés
  4. Köszi, hogy leírtad a véleményed!
    Szemre egyformák a gyöngyök. Onnan látszik, hogy mégsem, hogy az egész egy cseppet hullámos. Holnap fölteszem, amit tegnap éjjel fűztem. Az egy cseppet stabilabb, mert dupla.

    VálaszTörlés
  5. Szia
    Nem találtam email címet ezért itt kérdezlek. Van kedved részt venni egy alapfokú tűző tanfolyamon? Jelentkezni és felvilágosítást kapni nálam lehet.
    Edit

    VálaszTörlés