Gyakran grillezünk, és mondhatom, nem csak nyáron! Volt már olyan enyhe telünk, hogy mikuláskor is beizzítottuk a faszenet. Ma a kedvencünk került a parázsra: joghurtos csirkecomb.
Egy görög étteremben evett a férjem ilyet, és unszolt, hogy kóstoljam meg. Hátha tudnám reprodukálni! Nem vagyok nagy barátja a tejnek, joghurtnak, így nem szívesen álltam rá, de nem bántam meg! Egyáltalán nem érezni a húson a joghurt ízét! Szerencsére nem kellett sokat kísérletezni, mert a legkézenfekvőbb megoldás rögtön sikert hozott! Csak arra kellett rájönnöm, hogy ez a pác nem szeret sokáig a húson! (Vagy a hús nem szeret sokáig a pácban :-D) Egy fél óra bőven elég nekik együtt! Az is fontos, hogy ne legyen túl sok a joghurt, mert akkor rácsöpög a parázsra!
Egy görög étteremben evett a férjem ilyet, és unszolt, hogy kóstoljam meg. Hátha tudnám reprodukálni! Nem vagyok nagy barátja a tejnek, joghurtnak, így nem szívesen álltam rá, de nem bántam meg! Egyáltalán nem érezni a húson a joghurt ízét! Szerencsére nem kellett sokat kísérletezni, mert a legkézenfekvőbb megoldás rögtön sikert hozott! Csak arra kellett rájönnöm, hogy ez a pác nem szeret sokáig a húson! (Vagy a hús nem szeret sokáig a pácban :-D) Egy fél óra bőven elég nekik együtt! Az is fontos, hogy ne legyen túl sok a joghurt, mert akkor rácsöpög a parázsra!
A köret morzsás krumpli volt. Ezt is egy vendéglői élmény után alkottam, de ez már hosszabb út volt! Éreztem a vegeta és a vaj ízét, finoman ropogós volt a tetején a morzsa, a krumpli pedig puha és kellemesen sós. Ezek után kezdtem el variálni a hozzávalók sorrendjét, arányát, meg hogy keverjem, vagy ne keverjem őket össze? Összeállt, és bevált a recept! Olyan ismerős is megkóstolta és kedveli, aki szinte semmilyen formában nem szereti a krumplit!
Ezen képen grillezett camambert is van. Azt úgy készítem, hogy az alufóliára kevés olíva olajat locsolok, megszórom provance-i fűszerkeverékkel. A sajtot beleforgatom, hogy mindenütt beborítsa a fűszeres olaj. Az alufóliát gondosan lezárom körben, és az utolsó szelet húsokkal együtt fölteszem a grillrácsra. Mikor úgy gondolom, hogy kész, a villa nyelével megböködöm (nehogy kiszúrjam a fóliát). Ha már érzem, hogy fincsi lágy a közepe, akkor kész is!
Mivel ez a blog elsősorban nem receptekről szól, ezért nem is ideírtam. Kedves olvasóm, ha érdekel az elkészítés módja itt megnézheted!
Morzsás krumplit még nem ettem, de a másik blogodról vittem a receptet. Köszönet érte :)
VálaszTörlésSzívesen! Jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlés