Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. június 8., szerda

Múltunk nyomában 2.

Ez a nap megint úgy indult, hogy csöpögtem a boldogságtól! Szerbiában él egy pici kis székely közösség. A helység neve: Hertelendyfalva (Vojlovica). Nagyon kevesen vannak, de őrzik a hagyományaikat, összetartanak. A közösség Tamási Áron nevét viseli. A guzsalyas asszonyok hímzései minden hagyományőrző pályázaton remekül szerepelnek. Ahová pályáznak, ott elhozzák a díjakat! Csodás kézimunkákat láthattunk!








Ugye gyönyörűek?
A templomuk is gyönyörű:



Következő állomás Szendrő vára. Egykor Európa egyik legnagyobb vízi erődje.


Egyik oldalon 8 méter mély vizesárok nyújtott védelmet ...

...a másik oldalon a Duna.

 Gyönyörű gótikus ikerablakok.

Talán Kinizsi Pál hagyta itt? (Ő is a vár parancsnoka volt.)

A nap utolsó látnivalója Galambóc vára volt. Csodálatos természeti környezetben építették. Ma már csak romjait láthatjuk.




 Az út is áthalad a váron...
 A nap végén csodás élmény volt a szállodai kilátás. Késő éjjelig csak ültünk az erkélyen, hallgattuk a Duna csobbanásait... Itt hosszabb időt is el tudtunk volna tölteni!!!
 Nekem ez a nap volt a legszebb!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Katyika! A sok szép dologért, amit a blogodon találok(-lunk), fogadj el tőlem egy díjat.

    VálaszTörlés
  2. ...és amit kifelejtettem: a további részleteket nálam olvashatod.

    VálaszTörlés