Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. április 24., vasárnap

Húsvét szombat

Elérkeztem a finishez! Minden szempontból!
Az energiám a végéhez közeledik, és  a hímes tojások is készen vannak. A tegnapi nappal pedig megkoronáztuk a készülődést. A Hagymaházban kézműves találkozó volt, ahol a gyerekek - többek között - hagyományos kézműves technikákkal is ismerkedhettek. Kipróbálhatták a mézeskalács díszítést, a csuhéformázást és a hagyományos tojásírási technikákat.
Ez a néhány kép, talán tükrözi azt az érdeklődést, tudásvágyat, amit tegnap megtapasztaltam. Csodálatos volt látni a sok csillogó szemű gyereket, a sok gondos anyukát, apukát, akik a húsvéti készülődés idejéből szakítottak pár órát a kreatív hagyományőrzésre is!








Csodálatos nap volt!

6 megjegyzés:

  1. Ó, ha tudtam volna, meglátogattalak volna.... Gratulálok, biztosan nagyon szép nap volt!

    VálaszTörlés
  2. Agyamban volt, hogy írok egy meghívót a facebookra, de nem részletezném mennyire fáradt voltam pénteken, csak annyit, hogy be sem kapcsoltam a gépet...

    VálaszTörlés
  3. Kedves Katyi!
    Üzenetet küldtem a Meskán keresztül, sürgős lenne a válasz:) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Nagyszerű dolog, hogy ilyen lelkes vagy és átadod a tudásod, tapasztalataid a fiataloknak. Azt hiszem követendő példa, amit csinálsz. Limara hozzászólásakor vettem észre, hogy makói vagy. Akkor még az is előfordulhat, hogy egyszer találkozunk:)

    VálaszTörlés
  5. Katyi,
    ugorj be hozzám légyszi, vár nálam Rád valami!

    VálaszTörlés