Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2017. október 25., szerda

Most megosztó leszek...

Most talán meghökken, aki figyelte eddigi munkáimat... 


Halloween közeledtével ismét elkezdődik a vita, hogy akkor most ezt ünnepeljük, vagy nem... Ezt mindenki döntse el maga! Miért ne legyen ez jó buli, vicceskedés, ijesztgetés...?


Tavaly ilyenkor lányoméknál vártuk a kistestvért, és én is velük voltam Kanadában. Minden ház feldíszítve - melyik jó ízléssel - melyik nem. Kata apukájával feldíszítette a ház bejáratát és izgatottan próbálgatta a jelmezét. Egy csendes vasárnap délután közösen megnéztük a The Book of Life című animációs filmet. Nos, időbe telt, mire el tudtam vonatkoztatni a történetet és a gyönyörű dalokat a mellékszereplők torz, néhol ijesztő megformálásától... (Máig nem értem mi volt a céljuk a készítőknek ezzel...) 
Persze ettől kezdve Kata csak ezeket a dalokat hallgatta, többször megnézte a filmet is - így én is. Számára egyáltalán nem voltak ijesztőek a figurák. Teljesen elvarázsolta a történet és a dalok. Egy kicsit közelebb kerültem én is ahhoz, hogy megértsem hogyan is gondolnak Mexikóban az elmúlásra. 

A koponyákkal kapcsolatban akkor ért az első trauma, mikor Kata unokám kb. egy éves volt és a mexikói nagyszülőktől kaptak 1-1 papírmasé koponyát virágosra kifestve, és a homlokukra rá volt írva a nevük... Bizarrnak találtam. Nagyon. 
Most egyszerűen nem tudtam ellenállni Mr & Mrs Skull-nak. Meg kellett fűznöm!


 Lesz még Halloween-es füli! Ezeket tervezem még (képek a Pinterestről):
Esetleg egy igazi mexikói koponya?


 Nos hogy tetszik? Melyiket szeretnéd?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése