Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2017. február 28., kedd

Nézelődök... Tanulok... Inspirálódom

Ma van húshagyó kedd. Ettől a naptól a Húsvét várásának időszaka van. Itt az ideje a tojásdíszítére gondolni! Nézelődtem a világhálón, és úgy gondoltam, megosztom veletek a kedvenceimet. Méghozzá olyan szempontból válogattam, hogy a kreatív, vállalkozó szellemű olvasóim el is tudják készíteni a fotók alapján. A Pinterest kifogyhatatlan tárháza az ötleteknek!
A legegyszerűbb, és sokak által ismert technika a berzselt tojás:


Másik fotó sorozat. Itt hagymahéj főzetébe mártja a tojásokat:

Nincs szükség másra csak festőlére, tojásra, szép rajzolatú apró növényekre és gézre vagy nejlon harisnyára. A növényeket érdemes előző nap gyűjteni, hogy fonnyadjanak egy kicsit! Így jobban rásimul a tojásra.

Szintén nem kell sok eszköz az un. Gömöri tojásíráshoz sem. Vegyünk egy régi kanalat, hajlítsuk meg és erősítsük pl egy kisebb farönkhöz. (Ezeknek híján feláldozhatunk egy illatmécsest.) A kanálba teszünk jó minőségű zsírkrétát, alágyújtunk egy teamécsessel. 
Kell még valami író szerszám! Ez lehet egy gyufaszál, egy nagyon vékony ecset (meg is lehet igazítani kisollóval), vagy lúdtoll megtépve, formára vágva. De még profibb, ha egy üvegfejű gombostű hegyét megmelegítjük, és beleszúrjuk egy régi filctollba. 
Kb. ez a funkciója a képen látható eszköznek is, ami megvásárolható:

Ilyen tojások készülhetnek, ha elég türelmesen gyakorolunk:

Vagy ilyen...


Ha végleg semmi pancsot nem szeretnél, elő a filctollal!Ez a technika viszont csak akkor mutatós, ha jól eltalálod az arányokat! Lehet előtte papíron gyakorolni...

Ha kipróbáltad, kérlek jelezz vissza itt, vagy a facebookon (Katyi kezéből), hogy tudjam nem hiába írtam ezt a bejegyzést!

1 megjegyzés:

  1. Hmmm... a berzselés megy, de a gömörit még át kell olvasnom néhányszor:)

    VálaszTörlés