Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2012. november 28., szerda

Adventi kiállítás és vásárMivel én is egyike vagyok a „Míves Mestereknek” (ilyen "szerényen" neveztük el magunkat…), én is igyekeztem kivenni a részemet a közös munkákból, hiszen kiállításra készültünk! Nov. 23- dec. 8-ig (vagy tovább) láthatják az érdeklődők a munkáinkat a makói Hagymaházban. Szinte minden kiállított darab megvásárolható, így készültünk egyszerűbb és komolyabb alkotásokkal is!
Nagyrészt a népi kézművességnél maradtam, de engem is megfertőzött a foltvarrás, és természetesen megmutatom a gyöngyeimet is!
Először nem is akartam tojást vinni, de hagytam magam rábeszélni! Társaim szerint „elvárják” tőlem! No, ezen felbuzdulva, végre megvalósítottam egy régi álmom: aranyozott hímes tojásokat tettem a fenyőfára!


Feldíszítettem a fenyőfát három különböző stílusban. Egyik részen az aranyos tojások, a másikon mézesek, a harmadikon pedig horgolt és textil díszek vannak. 

Nekem tetszik… és neked?

Még egy pár kép a munkáimról ízelítőül
(a kékfestő terítő Évi keze munkáját dicséri):1 megjegyzés:

  1. Csodaszép minden egyes darab, és igen, vártuk bizony a tojásokat! :)

    VálaszTörlés