Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. május 22., vasárnap

Nem élet az élet farmer táska nélkül :-)

Az a helyzet, hogy nagyon szeretem a farmert. Korom és testalkatom szempontjából sem előnyös, de mit tegyek... imádom! Évek óta készülök varrni egy jó táskát, de sosem volt rá idő. A lányom hozott haza (Kanadából) egy nagyon dögös pici méretű farmert, ami kiment a divatból, ezért nem viselte.. Az oldala nem volt összevarrva, hanem deréktól bokáig fűzve. Ez annyira tetszett nekem, hogy azóta kattog az agyam, hogyan is hasznosíthatnám ezt a míves részletet. A fiam kedvenc farmerja is kiszolgálta rendesen. Saját funkcióját már nem töltötte be (többszöri foltozás, stoppolás után sem). A férjemnek pedig (ezer éve) vettünk egy nagyon jó színű inget, amit jóformán egyszer sem tudott fölvenni, mert képtelenség volt kivasalni! Kivasaltam én, szép is volt, de a vállfán egy óra múlva olyan volt, mint amit a kutya szájából húztak ki.
No ezekből lett az új kedvencem! Az volt a fontos, hogy mindennek legyen benne hely! Lehet, hogy túl lőttem a célon, mert 12 zsebe van! Nem aggódom, be fogom lakni előbb-utóbb mindet! :-)

Így néz ki ŐŐŐŐ!

Ha kíváncsi vagy a munkafolyamatra, azt is leírom:

Először természetesen azt a darabot készítettem el, ami a legjobban izgatott: a hullámszövés. Van néhány foltvarrós könyvem, ott láttam a technikát, és Éke barátnőm is segített. Még sosem próbáltam. Nálam ugyanis fordítva működnek a dolgok. A foltvarrás önmagáért nem izgat. Képet pl. sosem készítenék! Ha van valami használati tárgy, amit dekoratívvá szeretnék tenni, akkor használom. (Ugyanígy vagyok a dekupázzsal is.)
Szóval elkészült a fedőlap, rávasaltam a vetexre, rátűztem a merevítőre. Szívesen használom a Tesco-ban vagy Lidl-ben kapható felmosókat vlies helyett. Olcsóbb is, és jobb a tartása is. A hátlapra először a farmer fenekét szántam, de féltem, hogy nem tudom a sok réteget átvarrni, ezért a zsebeket csak körbevágtam cik-cakk ollóval, és rátűztem a világosabb anyagra a merevítővel (felmósóval) együtt. A táska oldala-alja is vetex-szel, merevítővel és tűzéssel készült.

A bélést is kiszabtam a zsebekkel, ferde-pántokkal együtt.


Van egy táskám, amiben középen van egy jó kis elválasztóként is szereplő zseb. Ilyet is varrtam bele. A cipzáram kisebb volt, mint kellett volna, ezért úgy gondoltam, hogy középre varrom, kétoldalt lesznek nyitott zsebek. (Nem ám felöltözök és elmegyek cipzárért!)

Azután a telefon-zsebet varrtam a bélés másik oldalára.

Az alábbi képen jól látszik, miért is nem adtam rá a férjemre ezt az inget :-/
Az összeállításnál elég sokat kínlódtam, úgyhogy elfelejtettem a fázisokat lefotózni. Először a bélés-táskát varrtam össze készre. A világosabb farmer anyagba bevarrtam a cipzárt. Hozzátűztem a béléssel a két fedőlaphoz, és az egészet együtt egyenesre vágtam, összetisztáztam. Ez jó szolgálatot tett a ferdepánt felvarrásánál. Az alja-oldala részre rávarrtam a fület, és kétoldalt rávarrtam a fedőlapokat. Ezt is egyenesre vágtam, összetisztáztam, Ezután már csak a ferdepánt felvarrása volt hátra. Még tervezek egy kis dekort az elejére, de nem vagyok biztos benne, hogy kell rá.
Szerintetek?

6 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon, nagyon tetszik, ügyes vagy!

    Igazán alapos munkát végeztél a sok zsebbel, felmosós ötletet jól megmosolyogtam, de elviszem magammal. (farmerrel én is így vagyok)

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki. Én is most akarom kipróbálni a táska varrást, de még csak a tervezet van meg.

    VálaszTörlés
  3. Szia Katyi!
    Azt hiszem már biztos hogy részt veszünk a makói grill fesztiválon. Ha van kedved s időd, látogass meg!Örömmel venném, ha megismerhetnélek személyesen is.

    VálaszTörlés
  4. Ez így tökéletes, ahogy van! Nagggyon jó ötlet a felmosórongy :-) Régebben én is varrtam mindenfélét (már nincs hozzá türelmem - pénzem), de nem jutott volna eszembe ez a megoldás :-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm az elismerő szavakat!
    Sándor! Igazán nagyon figyelmes dolog volt a Váll-Kertől, hogy a fiam születésnapján rendezi meg a grillfesztivált! Még nem látom át pontosan azt a napot, de ha egy mód van rá, ott leszek!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű a táska, örülök, hogy élőben is láthattam:))

    VálaszTörlés