Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. május 5., csütörtök

Még mindig tojás

Húsvét előtt Szegeden járva arany színű keskeny szatén szalagot kerestem a tojásokba. Benéztem a Kenderboltba is. Tulajdonképpen nem reméltem igazán, hogy ott kapok ilyen szalagot, de imádok ott nézelődni. Szalag tényleg nem volt, de nem tudtam ellenállni, vettem néhány fatojást. Nem tudtam még, hogy hogyan fogom dekorálni, csak abban voltam biztos, hogy meghagyom a fa jellegét. 
Nem akarok most puffogni, mennyire utálom a pirosra festett, ecsettel vagy festőírókával csicsázott fatojásokat, amivel Szentendre butikjai vannak tele.. Azt állítják, ez kell a külföldi turistának. Idéznék egy klasszikust: "Nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgálják az ízlésedet!" Lehet, hogy az én fatojásom is kiveri a biztosítékot néhány hagyományőrző népművésznél, de hátha elmondják a véleményüket!
Szóval, azóta többször a kezembe vettem a fatojásokat, csak hogy érezzem a fa tapintását, és az ismerős formát. Gondoltam kipróbálom rajta a zsinórozást, hiszen régen is díszítették a tojást kákabéllel. Ezt azért vetettem el, mert nagy felületet takart volna el a fából. Aztán eszembe jutott, hogy vettem én a LIDL-ben egy elektromos eszközt, amivel a fára lehet égetni. Ma nem bírtam tovább, kipróbáltam. (Csendben hozzáteszem, rengeteg más dolgom lenne.)
Egyet "megírtam". Nem fogok rászokni erre a technikára, mert mire készen lettem nagyon megfájdult a csuklóm. Az íróka és a tojáshéj mégiscsak könnyebb! Így sikerült:

 
Majd folytatom,  és megmutatom a kész dekort is!
Arra gondoltam, hogy ha szabad téren bemutatózok, akkor ezeket bátran kiteszem a sátorra jelzésként. Fújhatja a szél, játszhat vele kicsi és nagy - nem törik el, és mindenki látja, hogy mi történik itt.
Szerintetek nagyon gáz?

4 megjegyzés:

  1. Nem, sőt szerintem nagyon szép, bár igaz én csak amatőr rajongód vagyok:)

    VálaszTörlés
  2. A fatojás szerintem szuper, nekem nagyon tetszik. Van egy ismerősöm, csodákat művel ezzel a géppel!

    Szatén szalaggal kapcsolatban ajánlom szeretettel a következő helyet:
    http://varrovilag.hu/main.php
    lehet tőlük online is rendelni, de ha minden igaz, szombaton járok arrafelé, beugorhatok neked. Olcsó és jó. :) Egyébként ha nagyon sürgősen kell, van nekem itthon aranyszínű, adok szívesen.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Marcsi, Köszi Böbőce!
    Most van itthon annyi (majdnem) arany szalagom, amennyi kell, a szezonnak is vége lassan... A fehér-aranyakba jó a fehér, csak a sötét-aranyba kell az arany. Amennyit most megcsinálok az Expo-ra, annyi van. A webcímet is ismerem, de szatén szalagokig valahogy nem jutottam el... Mindjárt hozzáfogok a másik fatojáshoz :-)

    VálaszTörlés
  4. Rendben. Csak azért említettem, mert Szolnokon is van egy kis szuper boltjuk, nagyon pici helyen nagyon sok minden van, és legalább lett volna okom időzni arra egy kicsit. :) Sebaj, majd legfeljebb találok valami indokot .. :))

    Kíváncsian várom a másik tojást!

    VálaszTörlés