Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. május 8., vasárnap

Arany mintás tojások

Egy ismerős felhívta a figyelmem arra, hogy nem voltam elég pontos, amikor a véletlenül teljesen bearanyozott tojásokról írtam. Nem értette hogyan is megy ez, és mi az, amit "elrontottam". Bár elmúlt a húsvét, de lesz jövőre is! Addig hátha kedvet kap valaki a gyakorlásra!
Ehhez a legszebb a hófehér, vagy a sötétkékre, sötétzöldre, vagy mély bordóra festett tojás. Ugyanúgy megírod, mint a festeni való tojást, de itt fontos, hogy méhviaszt használj! Festékboltban kapható aranypor - én ezt használom. Egy vattakorongra szórsz egy picit, és a megírt tojást bedörzsölöd vele. Ha tovább dörzsölöd, lejön a felesleges por, csak a viaszba ragad bele. Mutatom:




Ugye egyszerű? Próbáld ki te is!

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűségesek!Gratulálok Hozzájuk!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek. Hogy egyszerű-e? Hm... de ki fogom próbálni jövőre! S a blogot rendszeresen olvasni fogom, még jó, hogy Limaránál megláttam.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Márti!
    Monika! Én is örülök, hogy Limara blogjában ott lehetek, és innen rám találnak az érdeklődők.

    VálaszTörlés
  4. Meseszépek!
    És alaposan feladtad a leckét jövőre :)

    VálaszTörlés
  5. Megnéztem a blogodat én is! Nem lesz ott gond a tojásírással sem, ha rászánod magad! Aki ilyen biztos kézzel írja a mézeseket, annak nem lesznek gondjai a tojással sem! Csak rajta!

    VálaszTörlés