Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2013. június 10., hétfő

Gyöngybab - babgyöngyNemsoká vége a tanévnek, és amilyen öröm ez gyereknek, pedagógusnak egyaránt, akkora gond, hogy mivel is foglalja el magát a gyerek. Kézműveskedő kislányoknak ajánlom ezt a remek időtöltést. Nem is kell hozzá különösebb eszköz, csak egy kismarék többszínű bab, tű, cérna – no meg egy kis fantázia, ha igazán szépet szeretne készíteni! Aki szívesen visel természetes anyagokat,  akár feldobhatja nyári ruhatárát is!


A babot áztassuk be 4-5 órára, így már tűvel könnyen átszúrható. Javaslom a bőrvarró cérnát, mert az nem szakad el viseléskor.


Arra vigyázzunk, hogy kicsit bővebbre fűzzük a karkötőt és a nyakláncot, mert ha összeszárad, esetleg nem megy bele a kezünk - fejünk. A végső csomózást is akkor végezzük, mikor (pár nap múltán) teljesen kiszárad!


Kellemes időtöltést! 
Ha készítesz ilyet, kérlek küldd el a fotóját, és közzéteszem itt a blogomon és a facebookon is!
(katalin.fnehorvath@gmail.com)
 

1 megjegyzés:

  1. Talán a fotó nem is adja úgy vissza mint amilyen a valóságban !Első blikkre meg se mondanánk, hogy ez babból készült!Nagyon mutatósak !

    VálaszTörlés