Mit várhatsz ezen az oldalon?

A tojásdíszítés lehetőségei kimeríthetetlenek. Én legszívesebben a hagyományoknál maradok. Leírok mindent szép sorjában, amit erről tudok. Ha közben eszembe jut valami dekorációs ötlet vagy egy jó recept, azt is megosztom veled! Aratás idején szalmát gyűjtünk, aratódíszt fonunk, szalmacsillagot készítünk - eláll karácsonyig! Azután mézest sütünk. Közben, ha ráérünk varrunk ezt-azt, gyöngyöt fűzünk.

Érdekel? Tarts velem!

2011. november 23., szerda

Ezt alkottam a héten....


Minden napra van valami új ötletem, amit azonnal meg kell fűzni. Amíg fűzöm, már a következőn kattog az agyam. Elkapott a gépszíj rendesen! Ráadásul alig győzöm teljesíteni a „megrendeléseket”!
Ilyenek lettek:





 Most egy szíves mintájú készül. Jövök, ha elkészült! 


2011. november 19., szombat

Gyöngyös nyakékem

Kicsit elmaradtam… Az egészségemmel is volt gond, ráadásul akadt egy kis másfajta kreatív feladat is, de ez egyelőre még titkos…
Bizony elcsábultam! Nem is akármennyire! Vettem japán gyöngyöt! Sokat! Jó ez a netes vásárlás, csak az a baj vele, hogy könnyen elszalad a ló az ember lányával! Most aztán a család összes nőtagja reszkessen, mert mindenki kapni fog tőlem valami gyöngyöset!

Egyelőre magamnak fűztem egy nyakéket. Valódi alkalmi darab! 



Lesz szép ruhám is, és ez pedig azon lesz díszcsat.

Még a fiam is el volt ájulva tőle! Pedig ez nagy szó! Nem egy áradozós fajta!
Ez pedig egy elrontott… 

Mikor a második háromszöget fűztem, az elején elszámoltam, így kisebb lett, mint a másik. Ezt viszont már csak akkor vettem észre, amikor már majdnem készen volt! Így lett belőle egy pici medál. Ugye ennek is örül majd valaki?

2011. november 8., kedd

Kandírozott gyömbér

Imádom a Karácsonyt! Az ünnepet is, de talán a készülődést még jobban! Siófokon sétálgattunk a barátokkal este a vásár területén, és az aszalt gyümölcsöket áruló sátornál megkínáltak bennünket kandírozott gyömbérrel. Éppen túl voltunk egy kiadós vacsorán, és bizony jól esett a kis emésztésserkentés. Vettünk is belőle egy picinykét, hiszen méregdrágán árulták. Eszembe jutott, hogy évek óta készülök gyömbéres kekszet sütni advent idején, mentettem is el a netről kandírozott gyömbér receptet! Mikor hazajöttünk meg is kerestem. Vettem gyömbért, és a hosszú hétvégén elkezdtem: megtisztítottam, feldaraboltam. Olyan receptet választottam, ami négy napig naponta forraltatja fel velem a cuccot. A narancshéjat is így szoktam, úgyhogy ebben a receptben bíztam!
A tisztított gyömbért lemértem, feleannyi cukorral és annyi vízzel, hogy éppen ellepje föltettem főni. Főddögélt bő másfél órát, elzártam. Másnap megszórtam még cukorral - újra felforraltam. Ezt megismételtem a következő két napon is. Az összes cukor legyen kb. annyi, mint a gyömbér tömege volt! Tésztaszűrőn lecsöpögtettem, sütőpapíron elterítettem és megszórtam kristálycukorral. Hagytam szikkadni még egy napig a pulton, majd dobozba tettem. Kb. 800 Ft-ból van fél kg kandírozott gyömbérem!

Azt olvastam, hogy amellett, hogy kiváló hatása van az emésztőrendszerre, még sok más szempontból nagyon hasznos. Kedvet kaptál? Láss hozzá bátran!